GEEN WACHTLIJST, SNEL GEHOLPEN

VEEGBEWIJS VOOR VERZEKERING

GEEN VOORRIJKOSTEN

Schoorsteenbrand Kaatsheuvel?

Wij voorkomen een potentiële schoorsteenbrand!

Schoorsteenbrand Kaatsheuvel

Schoorsteenbrand Kaatsheuvel? Een schoorsteenbrand is een beangstigende gebeurtenis die veel meer inhoudt dan enkel de materiële schade aan uw huis. Het gaat hierbij ook om het potentiële gevaar voor uw welzijn en dat van uw dierbaren.

Op deze pagina bieden we uitgebreide informatie over het herkennen van de eerste symptomen van een schoorsteenbrand en de noodzakelijke maatregelen die u dient te nemen als u vermoedens hebt van een dergelijke calamiteit in uw woning.

Voelt u zich onzeker over de staat van uw schoorsteen en de mogelijke risico’s? Neem het zekere voor het onzekere. Door een afspraak te maken met een expert, kunt u mogelijke problemen tijdig opsporen en voorkomen.

Om de veiligheid van uw huis in Kaatsheuvel te waarborgen en de dreiging van een schoorsteenbrand te verminderen, staan we klaar om u te assisteren. Bel ons op 0416 204 751 voor advies of een inspectie. Samen voorkomen we een Schoorsteenbrand Kaatsheuvel.

Schoorsteenveger Kaatsheuvel

Het ervaren van de warmte en sfeer van een haard of kachel is ongetwijfeld plezierig, maar vergeet niet het essentiële onderhoud dat bij zo’n luxe hoort: het regelmatig laten vegen van uw schoorsteen.

Het consequent onderhouden van uw schoorsteen draagt niet alleen bij aan een optimale en schone verbranding, maar verlaagt ook significant het risico op onvoorziene incidenten zoals brand. Met een schoorsteen in topconditie kunt u met een gerust hart genieten, wetende dat u de risico’s minimaliseert.

Voor fervente gebruikers van haarden en kachels raden we aan om minimaal twee keer per jaar een professionele schoorsteenveger in te schakelen. Voor de incidentele stoker is een jaarlijkse controle en reiniging meestal afdoende.

Als u het belang van een goed onderhouden schoorsteen inziet en overweegt een deskundige in te schakelen, aarzel dan niet. Contacteer Schoorsteenveger Kaatsheuvel via 0416 204 751 voor een uitmuntende dienstverlening.

Hoe ontstaat een schoorsteenbrand?

Schoorsteenbranden kunnen door diverse oorzaken optreden. Een veelvoorkomend probleem is een schoorsteen die niet goed is ontworpen of geconstrueerd. Vooral zorgwekkend is een schoorsteen waarvan het rookkanaal te groot of te klein is in relatie tot de haard of kachel waaraan deze is gekoppeld.

Bij een overgedimensioneerd rookkanaal is er een gebrek aan voldoende luchtstroom, wat leidt tot ophoping van rookgassen in de schoorsteen. Naarmate deze gassen afkoelen, kan er een laag creosoot ontstaan, een ontvlambare teerachtige stof.

Tegenovergesteld, in een te smal rookkanaal, krijgen de rookgassen nauwelijks ruimte om te ventileren. Wanneer creosoot zich in zo’n kanaal verzamelt, kan het gemakkelijk vlam vatten. Naast deze bouwkundige problemen kunnen externe elementen, zoals vogelnestjes, bladeren of andere niet-bedoelde objecten in de schoorsteen, ook tot brand leiden.

Een aanvullend risico zijn de residuen van verbranding die zich kunnen vestigen aan de binnenkant van het rookkanaal, met name bij gebruik van kolen of stookolie. In contrast, bij op gas werkende haarden en kachels is het schoorsteenbrand risico aanzienlijk lager, omdat deze meestal minder roet veroorzaken.

Als u schoorsteenbranden wilt voorkomen, staan wij klaar om u te assisteren. Bereik ons via 0416 204 751 voor deskundig advies en service.

Hoe herkent u een schoorsteenbrand?

Tijdige herkenning van een schoorsteenbrand is essentieel om snel te handelen en mogelijke schade te beperken. Maar hoe identificeert u een brand in de schoorsteen?

Een abrupte vermeerdering van rook, die zowel uit de schoorsteen kan bulderen als uw huis kan binnendringen, is een onmiskenbaar signaal.

Een ander kenmerkend geluid is een hard, loeiend of suizend lawaai, vergelijkbaar met een rukwind of een passerende trein. Dit lawaai ontstaat wanneer de brand zuurstof opzuigt om zichzelf in stand te houden. Een sterke roetlucht of geur van verbranding kan ook duiden op een brand in de schoorsteen.

Mocht u vermoeden dat uw schoorsteen brandt of andere risicofactoren zien, is directe actie vereist.

Om het risico op een schoorsteenbrand te minimaliseren, is periodiek onderhoud cruciaal. Denk eraan om uw schoorsteen geregeld te laten inspecteren en vegen. Neem voor een afspraak contact op via 0416 204 751.

Wat te doen bij een schoorsteenbrand?

Wanneer u onverhoopt geconfronteerd wordt met een schoorsteenbrand, is het cruciaal om direct en adequaat te handelen. Snelle interventie kan niet alleen grootschalige schade aan uw huis minimaliseren, maar ook het risico op persoonlijk letsel beperken.

Op het moment dat u een schoorsteenbrand opmerkt of vermoedt, dient uw eerste actie het inschakelen van de brandweer te zijn door naar 112 te bellen.

Volg dit op door, indien haalbaar, de schoorsteenklep te sluiten en de toevoer van extra zuurstof te beperken; dit voorkomt dat het vuur zich verder verspreidt. Terwijl u de aankomst van de brandweer afwacht, kunt u overwegen het vuur te smoren met behulp van zand of zout.

Het is essentieel om te vermijden dat u water gebruikt, aangezien dit kan leiden tot een snelle verdamping en mogelijk een explosie veroorzaakt, met het risico op verdere schade aan uw schoorsteen.

Na het blussen van het vuur, is het van groot belang om te zorgen voor voldoende ventilatie in uw woning. Open ramen en deuren om de opeenhoping van schadelijke rook en gassen te verdrijven.

Hoe voorkomt u een schoorsteenbrand?

Het idee van een schoorsteenbrand is voor velen angstaanjagend. Het goede nieuws is dat er met routine-onderhoud en enkele doordachte maatregelen veel gedaan kan worden om dergelijke branden te voorkomen.

Een sleutel tot het voorkomen van schoorsteenbranden is regulier en grondig onderhoud. Door uw schoorsteen minimaal één tot twee keer per jaar door een professional te laten reinigen, minimaliseert u het risico op brand.

Professionele schoorsteenvegers doen meer dan alleen schoonmaken; ze inspecteren de schoorsteen ook op mogelijke beschadigingen zoals scheuren, lekken of andere bouwkundige mankementen.

Het consequent reinigen van uw schoorsteen, het kiezen van de juiste brandstoffen voor uw haard of kachel en het waarborgen van een efficiënte luchtstroom zijn essentiële stappen in brandpreventie.

Ook is het wijs om te stoken onder gunstige weersomstandigheden en een dunne laag as in de aslade te behouden voor een efficiënte verbranding. Vermijd het gebruik van niet-goedgekeurde aanmaakmiddelen en laat nooit een haard onbeheerd branden.

Voor een uitgebreide schoorsteencontrole en -onderhoud kunt u altijd contact opnemen. Overweeg een afspraak te maken met Schoorsteenveger Kaatsheuvel via 0416 204 751 voor gemoedsrust.

Onverzekerd bij een schoorsteenbrand

Het is een wijdverbreid misverstand dat alle schade automatisch wordt gedekt door de verzekering. Vooral als het gaat om schoorsteenbranden, is het cruciaal om te weten dat regelmatig onderhoud een voorwaarde kan zijn voor dekking.

Een schoorsteen die niet consistent is geveegd of onderhouden, kan leiden tot complicaties met uw verzekeringsclaim, mocht er een brand ontstaan.

Een gebrek aan regelmatig onderhoud kan door verzekeringsmaatschappijen worden gezien als nalatigheid van de eigenaar. Hierdoor kan het zijn dat u in geval van brand geen beroep kunt doen op uw verzekering of slechts een gedeeltelijke uitkering ontvangt.

Hoewel er wettelijk gezien geen verplichting is om uw schoorsteen jaarlijks te laten vegen, benadrukt het Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu al decennialang het belang hiervan voor uw eigen veiligheid en mogelijke verzekeringsclaims.

Om verzekeringstechnische problemen in de toekomst te voorkomen, is het raadzaam om regelmatig onderhoud aan uw schoorsteen niet te negeren. Voor het plannen van een onderhoudsbeurt kunt u ons bereiken op 0416 204 751.

Een schoorsteenveger inschakelen?

Het behouden van een schone en functionele schoorsteen is onmisbaar voor het veilig en efficiënt functioneren van uw haard of kachel. Met de tijd kan er een ophoping van roet en andere restanten ontstaan, wat niet alleen de functionaliteit van de schoorsteen vermindert, maar ook een potentieel brandgevaar vormt.

Een ervaren schoorsteenveger heeft de expertise en uitrusting om uw schoorsteen grondig te reinigen en te inspecteren. Zo worden beginnende problemen, zoals barstjes, vogelnesten of andere vormen van verstoppingen, tijdig opgemerkt en opgelost voordat ze leiden tot grotere, kostbare reparaties.

Consistent onderhoud waarborgt niet alleen de levensduur van uw schoorsteen, maar geeft u ook het comfort en de zekerheid dat u op een veilige manier kunt genieten van uw haard of kachel.

Voor hoogwaardige schoorsteenonderhoudsdiensten, aangeboden door een team van toegewijde professionals, kunt u terecht bij Schoorsteenveger Kaatsheuvel. Om een afspraak in te plannen of meer te weten te komen over onze diensten, kunt u ons contacteren op 0416 204 751.

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Onze Schoorsteenvegerdiensten

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenveger

Bent u opzoek naar een schoorsteenveger in Kaatsheuvel? Neem direct contact op!

blurb-img-schoorsteenveger

Vogelnest verwijderen

Zit er een vogelnest in uw schoorsteen? Wij helpen u graag bij het verwijderen van het nest.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenbrand

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Laat uw schoorsteen dan regelmatig reinigen.

blurb-img-schoorsteenveger

Zelf schoorsteenvegen

Wilt u zelf uw schoorsteen vegen? Neem dan een kijkje op onze pagina over schoorsteenvegen.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteeninspectie

Wilt u een schoorsteeninspectie laten uitvoeren? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Kaatsheuvel.

blurb-img-schoorsteenveger

Creosoot verwijderen

Heeft u te maken met creosoot in uw schoorsteen? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Kaatsheuvel.

Werkwijze Schoorsteenveger Kaatsheuvel

\

1.

Afspraak

Via telefoon/mail plannen we een afspraak.

\

2.

Vegen

Wij vegen uw schoorsteen/rookkanalen.

\

3.

Veilig stoken

U kunt weer veilig & verantwoord stoken.

Veelgestelde Vragen

Waarom moet ik mijn schoorsteen laten vegen?

Een reden waarom u uw schoorsteen moet laten vegen is voor de veiligheid van u en uw huisgenoten. Het risico op een schoorsteenbrand is vele malen kleiner bij een schone schoorsteen.

Daarnaast is een schone schoorsteen beter voor het milieu! Een schone schoorsteen stoot namelijk minder schadelijke stoffen uit.

Hoe vaak moet ik mijn schoorsteen vegen?
Dit hangt af van hoe vaak u gebruik maakt van uw schoorsteen. Gebruikt u de schoorsteen dagelijks? Dan raden wij u aan om uw schoorsteen minimaal twee keer per jaar te laten vegen. Op het moment u de schoorsteen niet dagelijks gebruikt, raden wij u aan dit minimaal één keer per jaar te doen.

Twijfelt u of u uw schoorsteen moet laten vegen? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Kaatsheuvel via 0416 204 751. Wij helpen u graag!

Wanneer moet ik de schoorsteenveger bellen?

U kunt uw schoorsteen het hele jaar door laten vegen. Houdt er rekening mee dat het een stuk drukker is aan het einde van het jaar! Maak daarom tijdig een afspraak. Het is ook mogelijk om uw schoorsteen in de zomer te laten vegen!

Hoe stook ik op een veilige en gezonde manier?

De manier van stoken heeft veel invloed op het vrijkomen van schadelijke stoffen. Een aantal tips om goed te stoken:

  • Een haard of kachel op gas is minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.
  • Laat uw toestel en schoorsteen installeren door een erkende installateur.
  • Laat uw schoorsteen minstens eenmaal per jaar vegen.
  • Stook alleen geschikte brandstoffen.
  • Stook niet bij mistig of windstil weer.
Kan de schoorsteenveger mijn schoorsteen inspecteren?
Ja, dat kan zeker. Tijdens een schoorsteen inspectie controleren wij uw schoorsteen onder andere op beschadigingen, losgeraakt steen of lood, scheuren in de bovenplaat en opstoppingen in het schoorsteenkanaal. Door deze problemen tijdig te signaleren, wordt grote schade voorkomen.

Wilt u een schoorsteen inspectie laten uitvoeren? Bel dan gerust met Schoorsteenveger Kaatsheuvel op 0416 204 751.

Is een haard of kachel slecht voor het milieu?
Dat is afhankelijk van uw haard of kachel. Tijdens het stoken van hout of andere vaste brandstoffen komen veel stoffen vrij, zowel binnen- als buitenshuis. Deze stoffen kunnen schadelijk zijn voor het milieu, voor de gezondheid; ze kunnen leiden tot overlast voor omwonenden.

Om deze negatieve effecten zo klein mogelijk te houden, raden wij u aan goed na te denken over de brandstof van uw haard of kachel. Haarden en kachels op aardgas stoten relatief weinig schadelijke stoffen uit en is dus minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.

Hoe voorkom ik een schoorsteenbrand?
Een schoorsteenbrand is erg vervelend. De kans op een schoorsteenbrand is aanzienlijk kleiner wanneer een schoorsteen goed onderhouden wordt. Een schone schoorsteen kan niet in brand vliegen!

Laat uw schoorsteen daarom één of twee keer per jaar vegen door een ervaren schoorsteenveger. Een schoorsteenveger kijkt ook uit naar andere mankementen in of aan uw schoorsteen, zoals scheuren of lekken.

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Wij helpen u hier graag bij! Neem contact op met Schoorsteenveger Kaatsheuvel via 0416 204 751.

Kan ik zelf mijn schoorsteen vegen?

Dat is mogelijk. Echter heeft u, wanneer u uw schoorsteen laat vegen door een ervaren schoorsteenveger, wel de zekerheid dat dit op een goede manier gedaan is.

Daarnaast krijgt u van de schoorsteenveger een bewijs van vegen. Uw verzekeraar kan naar dit bewijs vragen op het moment dat u te maken krijgt met brand in uw haard, kachel of schoorsteen.

Wat doe ik als er zwarte rook uit mijn schoorsteen komt?
Zwarte rook uit een schoorsteen is een effect van slecht stoken. Donkere rook betekent een onvolledig verbrandingsproces. In veel gevallen zien we dat dit komt door een slecht trekkende schoorsteen, te weinig luchttoevoer of ongeschikt brandstof.

Witte of kleurloze rook betekent veelal dat het verbrandingsproces goed verloopt.

Ben ik verzekerd bij schoorsteenbrand?
In veruit de meeste gevallen wel. Sommige verzekeraars willen een bewijs van vegen zien. Wij raden u daarom aan het bewijs van de schoorsteenveger ten alle tijden te bewaren.

Wilt u zeker zijn dat u verzekerd bent bij schoorsteenbrand? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Kaatsheuvel via 0416 204 751.

Wat doe ik als er een vogelnest in mijn schoorsteen zit?
Op het moment dat er een nestje in uw schoorsteen zit, raden wij u aan de hulp in te schakelen van een ervaren schoorsteenveger.

U mag een vogelnest niet zomaar verwijderen. Wanneer de vogels in het broedseizoen zijn, dan moet u deze periode eerst wachten. Pas na afloop van het broedseizoen mag het vogelnest verwijdert worden. Dit staat beschreven in de Wet natuurbescherming.

Tarieven Schoorsteenvegen Kaatsheuvel

Houtkachel

  • inclusief arbeid en btw
  • geen voorrijkosten

78,-

Pelletkachel

88,-

Rieten dak

98,-

Klanten Zeggen

Schoorsteenveger Kaatsheuvel heeft bij mij mijn open haard en schoorsteen geveegd. Goede service tegen een schappelijke prijs!

Paul

uit Kaatsheuvel

Al jaren onze vaste schoorsteenveger. Wij zijn meer dan tevreden!

Bastiaan

uit Kaatsheuvel

Vanuit mijn haard kwam er rook de woonkamer in. Op zeer korte termijn had Schoorsteenveger Kaatsheuvel nog een plekje om onze rookkanalen te inspecteren. Na een inspectie bleek dat onze schoorsteen alleen geveegd moest worden. Fijn geholpen door de vriendelijke man.

Rianne

uit Kaatsheuvel

Twee keer per jaar komt er een schoorsteenveger van Schoorsteenveger Kaatsheuvel mijn rookkanalen vegen. Elke keer goed geregeld!

Karel

uit Kaatsheuvel

Onze Partners

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Call Now Button